skip to Main Content

GlasAmersfoort B.V. | glasproductie

Techniek

bewerken glas exact zoals u het wenst

Laat u verbazen door wat we allemaal met glas kunnen doen. Er zijn eindeloos veel opties en mogelijkheden. We bedrukken niet alleen glas voor u, maar we kunnen het ook snijden, slijpen en frezen, boren, harden en buigen. Glas is als was in onze handen.

Glas snijden

We snijden glas op maat. Zo kunnen we heel precies en zonder bramen op het snijvlak glas in de perfecte vorm snijden. 

Glas slijpen

We slijpen uw glas perfect op maat. Dat kunnen we doen met verschillende technieken: glas poli slijpen, glas facet slijpen, glas verstek slijpen en glas CNC slijpen.

Glas frezen

Wilt u een uitsparing in uw glas? Wij frezen voor u elke gewenste vorm. Met onze CNC machines kunnen we aan al uw wensen voldoen.

Glas boren

We boren, dubbelzijdig, gaten in glas. Dat doen we op een speciale manier. Vanaf de bovenzijde boren we tot 50%. Vanaf de onderkant gaan we tot 60%. Hierdoor ontstaat een mooi strak boorgat.

Glas harden

Een ander woord voor glas harden is glas voorspannen. Door deze techniek kunnen we glas tot wel vijf keer sterker maken. Bijkomstig voordeel: het wordt dan automatisch veiligheidsglas. Als dat breekt, valt het in allemaal kleine stukjes uit elkaar. Heeft u bijzondere wensen met betrekking tot de bewerking van het glas? Dan doen we dat eerst. Na het glas harden kunnen er namelijk geen aanpassingen meer worden gedaan.

Glas buigen

Wij zijn experts op het gebied van gebogen glas. Ook voor glas in andere bijzondere vormen bent u bij ons aan het goede adres. Sferisch, conisch of cilindrisch: wij draaien onze hand er niet voor om. Wij buigen glas voor onder andere scheepsbouw, de automotive industrie en (interieur)architecten.

Glas lamineren

Gelamineerd glas is slim glas. Het is namelijk opgebouwd uit meerdere lagen. Als het breekt ontstaan er geen gevaarlijke scherven omdat de glasplaat door de folie bijeen blijft. Zo voorkomt u letsel.

Glas zandstralen

Bent u op zoek naar mat glas? Ook dat maken we voor u. We doen dat door het glas te zandstralen. Met deze methode kunt u alle kanten op: natuurlijk is volledige mattering mogelijk maar we kunnen ook lijnen, blokken, tekeningen of logo’s voor u maken.

Glas UV lijmen

Glas combineren met ander materiaal? Dat is geen enkel probleem. Door glas te verlijmen zijn er verschillende combinaties mogelijk. Glas op glas bijvoorbeeld of glas op metaal. Met speciale photobond lijm worden supersterke verbindingen gemaakt.

Uniek in ons netwerk: glas hijsen

Wij ontzorgen van A tot Z.

Onze dienstverlening houdt niet op bij uw bestelling. We ontwerpen, maken, transporteren en plaatsen uw glas. U heeft dus tijdens het hele proces maar met één partij te maken. Dat is wel zo prettig. Zo hoeft u niet steeds opnieuw uit te leggen wat er met uw glas moet gebeuren. Voor het vervoeren en zetten van het glas werken we samen met Hijsen in het Nauw.

GLAS OP MAAT NODIG?

Onze klantenservice staat u graag te woord: +31(0)33 – 285 73 57